Κώστας Μπακογιάννης σε ΣΚΑΪ: Μείωση δημοτικών τελών στην Αθήνα μόλις κλείσει ο κύκλος της πανδημίας

Όποια επιχείρηση κλείνει για λόγους δημόσιας υγείας, δεν πληρώνει τίποτα στον δήμο Αθηναίων, το ίδιο προφανώς θα γίνει και τώρα, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι». Προανήγγειλε μείωση των δημοτικών τελών μόλις κλείσει ο κύκλος της πανδημίας «για να δώσουμε ανάσες σε όσους έχουν κρατήσει την Αθήνα όρθια».

Προχωρά η ανάπλαση στο κέντρο - Τα αντιπλημμυρικά στον Κολωνό είναι πιο ακριβά

Για την πορεία των έργων ανάπλασης στο κέντρο της Αθήνας και τις επικρίσεις για το κόστος τους, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο δήμος αντλεί ευρωπαϊκούς, εθνικούς αλλά και ιδίους πόρους και πως ο προϋπολογισμός τους, είναι μικρότερος από τον προϋπολογισμό για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κολωνό.

«Δεν θα πω ποτέ ότι λεφτά υπάρχουν για να μην παρεξηγηθώ» τόνισε σημειώνοντας ότι ο δήμος βρίσκει συνέχεια κονδύλια και ξεκλειδώνει χρηματοδοτήσεις.

Έτοιμη η Ομόνοια – Θα ξαναπάρει ζωή το Μινιόν

Η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας έχει ήδη ολοκληρωθεί και η διαφορά σε σχέση με πριν από δύο χρόνια είναι ορατή.

«Σήμερα έχουμε και επενδύσεις» είπε ο κ. Μπακογιάννης χαρακτηρίζοντας καλά νέα ότι απ’ ότι φαίνεται το Μινιόν θα ξαναπάρει ζωή.

Ίσως και πριν τον Απρίλιο η κάτω πλευρά του Συντάγματος

Μέσα στους επομένους δύο με τρεις μήνες, ίσως πριν τον Απρίλιο, θα είναι έτοιμη η κάτω πλευρά του Συντάγματος.

Εκεί θα γίνει διαπλάτυνση και θα δημιουργηθεί στην ουσία μια νέα πλατεία όπου θα φυτευτούν γύρω στα 30 μεγάλα δέντρα 

Δημιουργείται ένας αστικός κήπος στην Πανεπιστημίου

Τα έργα στην Πανεπιστημίου προχωρούν σε στάδια «προκειμένου να προκαλείται η λιγότερο δυνατή όχληση» και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι στην Πανεπιστημίου δημιουργείται ένας «αστικός κήπος» με διαπλάτυνση πεζοδρομίων και από τις δυο πλευρές, με πρόνοιες για τους ανθρώπους με αναπηρία και μια «πολύ γενναία φύτευση με πάνω από 80 νέα ψηλά δέντρα».

Οι ζαρντινιέρες που υπήρχαν έχουν ήδη μετακινηθεί σε περιοχές όπου δεν μπορεί να φυτευτεί δέντρο, είτε στην Πλάκα είτε σε pocket park από αυτά που έχουν δημιουργηθεί σε γειτονιές της Αθήνας.

Για το πρωτοχρονιάτικο σόου με τον Σάκη Ρουβά

Απέδωσε την κριτική για το κόστος του πρωτοχρονιάτικου σόου του δήμου Αθηναίων με τον Σάκη Ρουβά σε μια προσπάθεια πολιτικοποίησης των πάντων. Ο κ. Μπακογιάννης διευκρίνισε ότι το σόου κόστισε όσο κοστίζει κάθε χρόνο και πως ο δήμος πέτυχε τον στόχο του να δώσει λίγη χαρά, χαμόγελο και νότα αισιοδοξίας κόντρα στη μαυρίλα. «Η τέχνη δεν έχει χρώμα και ιδεολογία, έπρεπε να μας ενώνει», τόνισε.

Για την ερωτική ταινία στην Ακρόπολη, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για ένα παιδιακίστικο γεγονός που δεν μπορεί να λερώσει την πολύ μεγάλη Ακρόπολη.

Πηγή: skai.gr