Κορωνοϊός-lockdown: Τα σενάρια για άνοιγμα των καταστημάτων στις 14/12-Τι θα γίνει με εκκλησίες

Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου. Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν προχώρησε σήμερα σε ανακοινώσεις, καθώς ακόμα δεν είναι επαρκή τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κρίσιμες θα είναι οι συσκέψεις που θα γίνουν στα μέσα της εβδομάδας, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση περιμένει να έχει μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα προκειμένου να συζητήσουν για τα καταστήματα που μπορούν να επαναλειτουργήσουν από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά. 

Στο πλαίσιο αυτό, δύο σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι. Το πρώτο είναι να ξεκινήσει το άνοιγμα με την επαναλειτουργία κάποιων μικρών σημείων, όπως κομμωτήρια, καταστήματα παιχνιδιών, ανθοπωλεία κλπ. και το δεύτερο είναι να υπάρξει ένα οριζόντιο άνοιγμα το λιανεμπορίου. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα.

Για τις εκκλησίες, αναμένεται μια επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου, διότι αναζητείται μια χρυσή τομή μήπως ανοίξουν για λίγες ημέρες την περίοδο των εορτών. Η κυβέρνηση είναι προβληματισμένη με την προοπτική διασποράς του ιού, υπάρχουν όμως πιέσεις και στην Ιερά Σύνοδο.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από τα Φώτα και μετά, επειδή αναμένεται να είναι καλύτερα τα επιδημιολογικά δεδομένα.        
 

Πηγή: skai.gr