Κορωνοϊός–Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Το 76% ζητά παράταση lockdown-3 στους 10 δεν θα κάνουν εμβόλιο

Aνήσυχοι για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δηλώνουν σχεδόν οι 8 στους 10 Έλληνες σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Νοεμβρίου της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη. 

Το ποσοστό 78% των ανησυχούντων για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου είναι το πιο υψηλό. Το ίδιο ποσοστό 78% ανησυχούσε και τον Απριλίο κατά την έξαρση του πρώτου κύματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΕΔΩ

Στην ερώτηση, πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νεού κορωνοϊου στην Ελλάδα, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια και το 8%, λίγο έως ελάχιστα.

 Από τους ερωτηθέντες σε ηλικιακές ομάδες, περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιώμενοι από 60 ετών και άνω σε ποσοστό 91%, ακολουθούν οι μεσήλικες (απο 45 έως 59 ετών) σε ποσοστό 83%, αλλά και οι νεότεροι (από 30-44 ετών) σε ποσοστό 74%.

Ανησυχία υπάρχει και στις τάξεις των νέων (από 17 έως 29 ετών), σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες σε ποσοστό 61%.

 Αναφορικά με το lockdown, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασης του, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17%, ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Σε επαγγελματικές τάξεις, υπέρ της διατήρησης του lockdown, τάσσονται με 88% οι συνταξιούχοι, αλλά και οι επιχιερηματίες-επαγγελματίες με ποσοστό 72%.Υπέρ της διατήρησης των μέτρων τάσσονται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ποσοστό  73%, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 75%.

 Στην ερώτηση αν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το 64% των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα ναι ή μάλλον ναι, ενώ ένα 30%, απαντά μαλλον όχι και σίγουρα όχι.

Ανά ηλικιακές ομάδες και στην ίδια ερώτηση , σίγουρα ναι ή μάλλον ναι απαντούν σε ποσοστό 82% οι άνω των 60 ετών και σε ποσοστό 68% οι ερωτηθέντες από 45- 59 ετών. Αντίθετα επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι νέοι από 17-29 ετών οι οποίοι σε ποσοστό 51% λένε ότι σίγουρα ή μαλλον όχι δεν θα το κάνουν, ενω οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 ετών εμφανίζονται αρνητικοί σε ποσοστό 36%.

Σε ερωτήση αναφορικά με την χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων, απαντά άμεσα, το 21% μετά από 2-3 μήνες, το 21% απαντά αργότερα και ένα 16% απαντά ποτέ. 

Πηγή: skai.gr