Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή του ενημέρωση ανέφερε ότι «τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου». 

Παράλληλα,  ο κ. Χαρδαλιάς, εξέφρασε έναν μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που τήρησαν τα αυστηρά μέτρα το Πάσχα,  τονίζοντας πως «ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη παρέλθει». 

Οι παραβάτες ήταν λίγοι όπως τόνισε αλλά ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.

Τις τελευταίες ημέρες ένα είναι σίγουρο ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια, είπε.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους», σημείωσε.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ, αλλά όπως υπογράμμισε η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται, μελετώντας όλα τα δεδομένα», διαβεβαίωσε. Δήλωσε την κατανόησή του για την ανυπομονησία που υπάρχει, συμπλήρωσε ωστόσο πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερά βήματα και προσεκτικές κινήσεις.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο βασικός γνώμονας της κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας. «Για οποιοδήποτε μέτρο θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση. Χρειάζεται υπομονή για να κερδίσουμε τη μάχη. Αν χαλαρώσουμε, τα αισιόδοξα σημάδια μπορούν να ανατραπούν».

Ακόμη, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου. Θα είναι κλειστή τις εξής ώρες: τις καθημερινές 14.00-22.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-22.00.

«Τις τελευταίες 4 μέρες έφτασαν στην Ελλάδα 10 πτήσεις», ανέφερε επιπροσθέτως, σημειώνοντας πως  εξετάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες και βρέθηκαν 3 θετικά κρούσματα.

Πηγή: skai.gr