Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Καραντίνα 14 ημερών στο δήμο Μεσοποταμίας Καστορίας. Περιορισμοί σε 5 δήμους

Νέα μέτρα ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών ο δήμος Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε ο υφυπουργός, αποφασίστηκε περιορισμός της κίνησης των πολιτών στη νέα παραλία από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 2 το πρωί της επομένης και για όλο το Σαββατοκύριακο από σήμερα (31/3) και για 14 μέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς θα ισχύσει από σήμερα (31/3) απαγόρευση κυκλοφορίας στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το βράδυ της 14ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται:

  • η κυκλοφορία πολιτών από τις 8 βράδυ μεχρι 8 το πρωί
  • η είσοδος και έξοδος από τους δήμους
     

Αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης στις εξής περιπτώσεις:

  • Για παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη.
  • Για μετάβαση σε τελετή. Αφορά τις κηδείες και ισχύει μόνο για συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Για σωματική άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου διάρκειας έως 15 λεπτών, γύρω από το σπίτι.

Τόνισε, επίσης, ότι στα σούπερ μάρκετ θα εισέρχεται ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην αναστολή λειτουργίας δύο λαϊκών αγορών στο δήμο Ηλίου λόγω παράβασης των μέτρων.

Αναφορά έκανε ο υφυπουργός και στην «απαράδεκτη εικόνα έξω από τις τράπεζες από συμπολίτες μας που δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο.»

«Δε γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη να υπάρχει ένας αστυνομικός», τόνισε , λέγοντας ότι «τα μέτρα είναι για να τηρούνται».

Πηγή: skai.gr