Κορωνοϊός-Χαρδαλιάς για δυτική Αττική: 392 ενεργά κρούσματα – 780 επαφές τους σε απομόνωση

Στην επιδημιολογική επιβάρυνση που παρατηρείται στην δυτική Αττική με αποτέλεσμα να γίνει σήμερα έκτακτη σύσκεψη για το θέμα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως είπε η μη τήρηση των μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά και οι μετακινήσεις μεταξύ των δήμων, έχουν δημιουργήσει αυτή την αύξηση στη δυτική Αττική που είναι δυσανάλογη σε σχέση με τα γενικά στοιχεία όλης της χώρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην εν λόγω περιφερειακή ενότητα τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 392 και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 42 έτη. Γίνεται ιχνηλάτηση και σε απομόνωση κατ’ οίκον βρίσκονται 784 άτομα, επαφές των κρουσμάτων.

Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους για πιστή εφαρμογή των μέτρων, επαγρύπνηση και αφύπνιση προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά.

Αλλιώτικα τα φετινά Χριστούγεννα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει επιβαρυμένη ενώ η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων δεν έχει φτάσει στον επιθυμητό βαθμό.

Συνεπώς, πρόσθεσε, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα και θα πρέπει να αποφευχθούν καταστάσεις συνωστισμού για να μην διακινδυνεύσουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας.

Click away-Παραλαβές: Καμιά παραμονή πέραν δέκα λεπτών από το ορισμένο ραντεβού

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την επαναλειτουργία κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων αλλά και το click away στο λιανεμπόριο.

Για το click away επανέλαβε ότι μετά την προαγορά θα ορίζεται τηλεφωνικά ραντεβού για την παραλαβή από το κατάστημα από ένα και μόνο άτομο. Θα πρέπει να έχει μαζί του το αποδεικτικό της αγοράς στο οποίο θα φαίνεται η επωνυμία, η διεύθυνση αλλά και το ΑΦΜ της επιχείρησης και η ακριβής ώρα παραλαβής.

Διεμήνυσε ότι δεν θα δικαιολογηθεί οποιαδήποτε παραμονή έξω από το κατάστημα πέραν ενός δεκαλέπτου από το ορισμένο ραντεβού.

Κομμωτήρια: Θα κρατούν κατάλογο με τα ραντεβού

Για τα κομμωτήρια, πέραν των όσων ανακοινώθηκαν σήμερα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού της ημέρας τα οποία και θα επιδεικνύονται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Πηγή: skai.gr