Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Επαναπατρισμός μόνο για ειδικούς λόγους - Αϋλη συνταγογράφηση μέσω sms/email

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Ανακοίνωσε για τους συμπολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

«Δεν έχει νόημα να δημιουργούν φασαρίες όσοι δεν προβάλουν εξηγήσεις και αποδεικτικά των ειδικών λόγων που επικαλούνται». 

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας.

«Ειδiκές περιπτώσεις είναι οι έγκυες, όσοι έχουν μείνει άστεγοι κλπ. Χτες επέστρεψαν από το Χίθροου 30 άτομα με προβλήματα υγείας. Δεν γίνεται γενικός επαναπατρισμός, οφείλουμε να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία στη χώρα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «στο νοσοκομείο Καστοριάς, έχουν αναλάβει υπηρεσία γιατροί και άλλο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και έχει σταλεί προστατευτικό υλικό».

«Η ανταπόκριση των πολιτών για εθελοντική προσφορά είναι συγκινητική. Πάνω από 10.000 οι αιτήσεις εθελοντών».

«Επιμένουμε και μένουμε σπίτι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: skai.gr