Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Στο ακέραιο τα μέτρα μέχρι Δευτέρα - Όχι μετακινήσεις την Πρωτομαγιά

Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις την Πρωτομαγιά όπως και το Πάσχα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Αυριο υποδεχόμαστε την Πρωτομαγιά. Θα την περάσουμε διαφορετικά όπως και το Πάσχα.», είπε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η υγεία των πολιτών. Όπως επεσήμανε τα μέτρα θα ισχύσουν στο ακέραιο μέχρι τη Δευτέρα.

Τα πράγματα αλλάζουν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. «Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες.»

Από Δευτέρα η μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο εντός του νομού κατοικίας.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του ο κ. Χαρδαλιάς, είπε πως απόψε, βράδυ Πέμπτης, ολοκληρώνεται η παράταση καραντίνας στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Σχετικά με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους των τελευταίων ημερών, ο υφυπουργός είπε πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ έχουν κάνει ελέχους σε 14 δομές που φυλοξενούν συνανθρώπους μας που είναι πιο ευάλωτοι στην παρούσα συγκυρία.

Συγκεκριμένα, 1.280 δείγματα λήφθηκαν από το γηροκομείο Αθηνών, το κέντρο βρεφών Μητέρα, τη δομή μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων χρηστών, το κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα, το Καρέλλειο Ίδρυμα και από πολλές άλλες δομές.

Τέλος, αναφερόμενος στις πτήσεις εξωτερικού, είπε πως χτες, Τετάρτη, έφτασαν στη χώρα δύο τακτικές πτήσεις, στις οποίες επέβαιναν 159 άτομα. Όλοι τους υποβλήθησαν σε τεστ και μόνο ένα δείγμα βγήκε θετικό.

Οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων συνεχίζονται, τόνισε κλείνοντας.

Πηγή: skai.gr