Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Υπομονή για την άρση των μέτρων-Το Πάσχα ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού θα πρέπει να τηρηθούν και το Πάσχα καθώς «ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ημέρες», είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και λαμβάνουμε όλα τα πρόσφορα μέτρα. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει οι συμπολίτες μας να τηρούν τα μέτρα. Το Πάσχα ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ημέρες. Ισχύουν όλα τα μέτρα στο ακέραιο. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε ό,τι έχουμε πετύχει με θυσίες τις τελευταίες εβδομάδες», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και εξήγησε ότι στα μέτρα δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Για την άρση των μέτρων υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτά «Αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κούραση αλλά έχουμε δρόμο για την άρση των μέτρων. Η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν δούμε ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτά τα μέτρα. Τα μέτρα ισχύουν έως τις 27 Απριλίου και μέλημα μας είναι πως θα τα τηρήσουμε. Υπομονή μέχρι τότε λοιπόν», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι 2 αλλοδαποί, που βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στα νότια προάστια και είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό, επιχείρησαν να σπάσουν τον περιορισμό. Στους 2 αλλοδαπούς επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και ενημερώθηκαν οι πρεσβείες των χωρών τους.

Πηγή: skai.gr