Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: 119 κρούσματα στο «Ελ. Βενιζέλος». Αναστολή οικοδομικών έργων σε Μύκονο

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: 119 κρούσματα στο «Ελ. Βενιζέλος». Αναστολή οικοδομικών έργων σε Μύκονο

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η δομή της Ριτσώνας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊου εχει τεθεί σε υγειονομικό περιορισμό και καραντίνα 14 ημέρων.

Με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, έχει τεθεί σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, έπειτα το επιβεβαιωμένο κρούσμα γυναίκας που νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της.

Συνολικά 23 μετανάστες έχουν βρεθεί θετικοί, ωστόσο κανείς τους δε νοσεί. Όλα τα δείγματα του προσωπικού της δομής βγήκαν αρνητικά. 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που λήφθηκαν απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τη δομή και δυνάμεις τις αστυνομίας φρουρούν την περιοχή. Ο ΕΟΔΥ ενισχύει, επίσης, την παρουσία του με πρόσθετο προσωπικό.

Για το πλοιό «Ελευθέριος Βενιζέλος» που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Χαρδαλιάς έιπε ότι έγινε έλεγχος και στους 380 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 119 άτομα είναι θετικά, 2 είναι ακατάλληλα δείγματα στα οποία θα γίνει επανέλεγχος και 259 άτομα είναι αρνητικά.

Αποφασίστηκε λιμενισμός του πλοίου σε ειδική προβλήτα εντός της ημέρας.

Όσοι επιβαίνοντες είναι αρνητικοί θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχεία, ενώ όσοι είναι θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών εντός του πλοίου.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά και χωρίς συμπτώματα».

Σχετικά με το κρούσμα στη Μύκονο, είπε πως πρόκειται για 69χρονη γυναίκα και γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών της.

Τόνισε, επίσης, ότι αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών και εργοταξίων στο νησί, καθώς η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη.

Συνίσταται, μάλιστα, στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κλείνοντας, επεσήμανε ότι θα παρθούν επιπλέον μέτρα εφόσον χρειαστεί.

Για τη διάσκεψη της Βουλής ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποφασίστηκε να διατεθούν 8 εκατ. ευρώ για πλήρως εξοπλισμένες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Πηγή: skai.gr