Κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στη Θεσπρωτία - Σε προσωρινή καραντίνα ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας.

Πρόκειται για μια 52χρονη και από σήμερα ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της, ενώ τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε σε άμεση επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 5 γιατρούς και 5 νοσηλευτές. 

Σημειώνεται ότι μία από τις 5 αδελφές της δουλεύει στο κέντρο υγείας της Παραμυθιάς. Θα γίνει επίσης ιχνηλάτηση των επαφών της. 

Μετά το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους με το προσωπικό να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονωϊού στην Παραμυθιά, έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Κέντρου Υγείας και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥΥ για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης για λόγους ασφαλείας για μία εβδομάδα το Κέντρο Υγείας θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ καθώς αναστέλλεται η συνταγογράφηση και η εξέταση τακτικών περιστατικών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη απολύμανση.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερικών Ιατρείων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα!

Πηγή: skai.gr