Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Έρημη η Νέα Παραλία (pics) – Ζέρβας: Έχουμε το κίνημα “δεν κολλάω”

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Έρημη η Νέα Παραλία (pics) – Ζέρβας: Έχουμε το κίνημα “δεν κολλάω”

Έκλεισε οριστικά για τους πολίτες, από το μεσημέρι της Τρίτης, η Νέα Παραλία από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Έχουν τοποθετηθεί εκατοντάδες κιγκλιδώματα καθώς και πινακίδες σήμανσης, που ενημερώνουν τους πολίτες για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει το voria.gr, κάγκελα, τα οποία είναι δεμένα μεταξύ τους με σχοινιά, τοποθετήθηκαν λίγο μετά το ύψος του Λευκού Πύργου, σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου αλλά και από την πλευρά του Μεγάρου Μουσικής.

Το λουκέτο στο παραλιακό μέτωπο μπήκε στις 14.00 το μεσημέρι. Πλέον η Νέα Παραλία θα είναι κλειστή για τους πολίτες από Δευτέρα έως Παρασκευή (τις ώρες 14:00 έως 08:00) και καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από το μεσημέρι της Τρίτης και αρχικά έγιναν συστάσεις στους παραβάτες. Εντούτοις, από την Τέταρτη, όσοι δε συμμορφώνονται θα καλούνται να πληρώσουν το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Τις ελεύθερες ώρες πρόσβασης τα σχοινιά στα κάγκελα θα λύνονται και ο κόσμος θα μπορεί να εισέρχεται στην παραλία.

Το μέτρο περιορισμού της κίνησης στη Νέα Παραλία, το οποίο θα διαρκέσουν 14 ημέρες, θα επιτηρούν δυνάμεις της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας. Σήμερα οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, θα ενημερώνουν για την απαγόρευση και θα προχωρούν σε συστάσεις. Από αύριο, όμως, όταν εντοπίζονται παραβάτες, θα βεβαιώνονται πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ.

Η απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά από κοινή επιστολή που του απέστειλαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Έχουμε το κίνημα 'δεν κολλάω"

Για οδυνηρή απόφαση έκανε λόγο την Τετάρτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στην ΕΡΤ. “Ελπίζω να μην αργήσαμε, αλλά η ιδέα ότι θα είχαμε καλοκαιρία με χιλιάδες κόσμο μας έκανε να πάρουμε τα περιοριστικά μέτρα. Μια μειοψηφία μπορεί να κάνει τη ζημιά” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι “και η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η χώρα, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με άλλα κράτη και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Ίσως αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό. Σε παράφραση του κινήματος «δεν πληρώνω», έχουμε ένα κίνημα του «δεν κολλάω». Πάντως, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι, παρά τους φόβους μου πως αυτός ο κόσμος θα γεμίσει άλλους χώρους, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Γιατί αυτός ο κόσμος διάλεγε την παραλία για να ξεσκάσει και όχι άλλα μέρη".

Πηγή: skai.gr