Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ- Κορωνοϊός: Τέλος στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων- Τι σηματοδοτεί το νέο 7μελές σχήμα

Τέλος εποχής για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων όπως τη γνωρίζαμε, η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της επιτροπής που μας συνόδευσε καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, δίνοντας σήμα επιστροφής σταδιακά στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, και τον Γιάννη Καντέλη, η νεά επιτροπή θα είναι επταμελής καθώς μέχρι σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αριθμεί 33 μέλη.

Οι 7 επιστήμονες θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, και θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με  το ρεπορτάζ, η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για να μην υπάρξει νέο lockdown.  

Όπως εκτιμούν αξιωματούχοι πλέον έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της πανδημίας και οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας διαψεύδουν όσα ακούγονται, λέγοντας πως «δεν ισχύουν». Σε κάθε περίπτωση οι όποιες ανακοινώσεις αφορούν την επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: skai.gr