Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Στο 9,6% ο δείκτης θετικότητας – Πόσα τεστ έγιναν

Κάτω από το 10% υποχώρησε ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού στη χώρα μας μετά από καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν συνολικά 32.247 εκ των οποίων 22.166 μοριακά και 10.081 rapid. Οι νέες μολύνσεις, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ανέρχονται σε 2.135, συνεχίζει δηλαδή η τάση ισοπέδωσης της καμπύλης των νέων κρουσμάτων.

Ο δείκτης θετικότητας, με βάση τους μοριακούς ελέγχους διαμορφώνεται στο 9,6%, δηλαδή στα 100 δείγματα, τα 9,6 δείγματα ήταν θετικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό παραμένει αρκετά υψηλό, με δεδομένο ότι το όριο συναγερμού του δείκτη θετικότητας τοποθετείται στο 4%.

Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός των νεκρών

Βαρύς και σήμερα ο απολογισμός της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς τριψήφιος αριθμός ασθενών έχασε τη μάχη για τη ζωή. Με 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους, τα θύματα από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας έχουν φτάσει 1.815.

Μεγάλη είναι και η πίεση στο Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ανέρχεται σε 562, αριθμός που συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ.

Πάνω από χίλια νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σήμερα στην Θεσσαλονίκη και την Αττική σε σύνολο 2.135 νέων μολύνσεων σε όλη τη χώρα. Συνεχίζει να «βράζει» από την πανδημία η Λάρισα, με τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων.

Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 607 νέα κρούσματα και στην Αττική 401. Αυξημένος αριθμός νέων μολύνσεων, διαπιστώνεται επίσης στη Λάρισα με 129 κρούσματα, στη Μαγνησία με 93 κρούσματα, στην Ημαθία με 75 κρούσματα, στην Πέλλα με 68 κρούσματα και στην Πιερία με 60 κρούσματα.

Πηγή: skai.gr