Κορωνοϊός: Ρίγη συγκίνησης στο «Σωτηρία» - Ανάσταση στο κρεβάτι του νοσοκομείου

Ρίγη συγκίνησης… Γιορτάζουν την Ανάσταση στα κρεβάτια που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ακούνε πίσω από το τζάμι του θαλάμου το Χριστός Ανέστη και εύχονται να έρθει γρήγορα και η δική τους Ανάσταση. 

Στο νοσοκομείο Σωτηρία νωρίτερα σήμερα, την τρίτη πανεπιστημιακή παθολογική κλινική του ΕΚΠΑ με διευθυντή τον καθηγητή Κώστα Συρίγο, νοσηλευτές και γιατροί, μαζί με τον ιερέα, είχαν την ιδέα να μεταφέρουν το αναστάσιμο μήνυμα στους ασθενείς που δεν μπορούν να βγουν από τα δωμάτιά τους για να τους δώσουν κουράγιο στην κρίσιμη μάχη που δίνουν.
 
"Πρωτόγνωρο είναι να σας πω, είναι και αυτό μία καινούρια εμπειρία στη ζωή μας. Όλοι εδώ πέρα οι παρευρισκόμενοι που είμαστε τέσσερις πέντε κοπέλες μέσα στον θάλαμο το χαρήκαμε ιδιαιτέρως. Με συγκίνηση ε βέβαια." Αναφέρει ασθενής με κορωνοιό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και προσθέτει πως ναι μεν είναι μακριά από την οικογένεια της η οποία της λείπει αλλά προέχει η υγεία και δεν γίνεται διαφορετικά.

Οι ασθενείς του νοσοκομείου Σωτηρία, βαθιά συγκινημένοι, έζησαν την Ανάσταση, έχοντας στο πλευρό τους τγιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Σωτηρία που εδώ και πάνω από ένα χρόνο παλεύουν με νύχια και με δόντια με τον κορωνοϊό. 

Ενας πρώην ασθενής με κορωνοϊό περιγράφει στον ΣΚΑΙ πως η δική του Ανάσταση ήρθε νωρίτερα φέτος, τη στιγμή που βγήκε από το νοσοκομείο Σωτηρία. 

"Είναι μία ανάσταση ένα δεύτερο θρησκευτικό πάσχα. Το προσωπικό μου Πάσχα ήταν βγαίνοντας από το νοσοκομείο Σωτηρία πριν από περίπου ένα μήνα.".  δηλώνει και υπογραμμίζει πως έζησε και αυτός τον δικό του Γολγοθά.

"Ο γολγοθάς μου διήρκεσε 12 ημέρες όσο και η νοσηλεία. Πριν τη νοσηλεία δεν είχα έντονα συμπτώματα. Δύο μέρες πριν τη νοσηλεία ξεκίνησα ο Γολγοθάς. η προσωπική περιπέτεια που θα μου μείνει αξέχαστη. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη φοβήθηκα για τη ζωή μου" αναφέρει ο Δικηγόρος Πέτρος Πανάγος, πρώην ασθενής με κορωνοιό.

Ευχή όλων οι ασθενείς να πάρουν γρήγορα τις ζωές στα χέρια τους και να είναι σύντομα κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Πηγή: skai.gr