Κορωνοϊός: Ποια μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου

Σε ισχύ τίθεται από αυριο Δευτέρα στις 16 επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα .

Το μέτρο για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων αφορά και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων. 

Όσον αφορά στην Πάρο και την Αντίπαρο, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση,όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πόρου, έως τις 24 Αυγούστου. 
Στα δύο νησιά, απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων, ενώ στα εστιατορια θα μπορούν να είναι έως 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού. 

Επίσης καθίσταται υποχρεωτικός ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό σε όλους όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και για όσους εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Σημειώνεται ότι οι περιοχές, για τι οποίες τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι οι παρακάτω:

- η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,

- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

- οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Πηγή: skai.gr