Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε σχολεία και δομή φιλοξενίας

Θετική στον κορωνοϊό βγήκε χθες το βράδυ καθαρίστρια στο 30ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου. Μάλιστα, την Τρίτη είχε πάει στο σχολείο, όπου βρίσκονταν και όλοι οι εκπαιδευτικοί. Παρά το γεγονός ότι φορούσαν μάσκες, επικρατεί ανησυχία, καθώς η καθαρίστρια ήρθε σε επαφή με αρκετά άτομα.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί η ίδια, ο γιος της, η δεύτερη καθαρίστρια του σχολείο και το άτομο που βρίσκεται στο κυλικείο του σχολείου. Η ίδια είναι ασυμπτωματική και υποβλήθηκε σε τεστ, καθώς ο γιος της είχε παρουσιάσει συμπτώματα.

Επιπλέον, κρούσματα καταγράφηκαν σε δημοτικό σχολείο της Αραβήσσου Πέλλας, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τρεις εκπαιδευτικοί.  

Στο μεταξύ, στις 3 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε θετική και νηπιαγωγός στον δήμο Μαλεβιζίου Κρήτης και βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ άλλοι πέντε εκπαιδευτικοί είναι σε αυτοπεριορισμό. Το σχολείο θα ανοιξει στις 14 Σεπτεμβρίου κανονικά, αλλά σε άλλο κτίριο.

Τέλος, θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν και δύο παιδιά ηλικίας 12 και 14 ετών, αφγανικής καταγωγής, στη δομή φιλοξενίας της πρώην παιδόπολης Αγία Ελήνη στα Ιωάννινα. Στη δομή φιλοξενούνται σχεδόν 400 άτομα και ξεκινά ιχνηλάτηση των επαφών και διεξαγωγή τεστ.
 

Πηγή: skai.gr