Κορωνοϊός: «Καμπάνες» άνω των 96.000 ευρώ και 6 λουκέτα για παραβίαση των μέτρων

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα.

Χθες Δευτέρα 19/07 διενεργήθηκαν συνολικά 163.330 έλεγχοι, καταγράφηκαν 167 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 96.450 ευρώ.

Επιπλέον επιβλήθηκαν 6 προσωρινά «λουκέτα» σε επιχειρήσεις τα οποία εξειδικεύονται ως εξής: ανεστάλη λειτουργία μιας επιχείρησης για 15 ημέρες και η λειτουργία πέντε επιχειρήσεων για επτά ημέρες.

Αναλυτικότερα:

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000€ σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επτά (7) ημέρες αναστολή λειτουργίας στο καθένα επιπλέον προχώρησαν σε σύλληψη των ιδιοκτήτων των καταστημάτων για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα κομμωτήριο για μη τήρηση του βιβλίου των ραντεβού

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε μία (1) επιχείρηση για τέσσερις (4) υπάλληλους που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα προστασίας.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για δύο (2) υπάλληλους που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα προστασίας.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν πολιτιστικό σύλλογο και 3.000€ στον πρόεδρο του συλλόγου για παραβίαση των μέτρων προστασίας covid-19

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε δύο παράνομα εισερχόμενους στην χώρα

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100€ σε καταστήματα για υπάλληλους που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα προστασίας

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

• Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.300€ σε καταστήματα για υπάλληλους που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα προστασίας

Περιφέρεια Κρήτης

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000€ σε δύο (2) εργαζόμενες σε οίκο ανοχής διότι δεν είχαν πραγματοποιήσει self test και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα φυσικό πρόσωπο καθώς και σύλληψη του διότι δεν τήρησε κατ΄ οικον περιορισμό (καραντίνα)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.900€ σε καταστήματα για υπάλληλους που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα προστασίας

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ και επτά (7) ημέρες αναστολή λειτουργίας καθώς και σύλληψη ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου για διοργάνωση πάρτι σε ημιυπόγειο χώρο

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν προσωρινά υπεύθυνο σούπερ μάρκετ για υπεράριθμους πελάτες στον κύριο χώρο του.

Επικράτεια

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 7.450€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε δύο (2) αντικείμενα και σε εννιακόσια πενήντα έξι (956) φυσικά πρόσωπα.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τέσσερεις (4) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά διακόσιες ογδόντα δύο (282) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.
 

Πηγή: skai.gr