Κορωνοϊός: Η ημερομηνία - ορόσημο για χαλάρωση των περιορισμών στην Ελλάδα

Δειλά χαμόγελα και συζητήσεις για την επόμενη ημέρα δημιουργεί η έως τώρα καλή πορεία της Ελλάδας στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιστήμονες αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μιλούν πια για τον χρόνο κατά τον οποίο μπορεί να γίνει μια μερική άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί επισημαίνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή τις επόμενες εβδομάδες.

Ορόσημο θεωρείται η 27η Απριλίου, η ημερομηνία έως την οποία έχουν επεκταθεί μέχρι τώρα τα μέτρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή εάν έως τότε δεν έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο, αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο χρονικό ορόσημο άρσης κάποιων μέτρων εντός του Μαΐου αλλά και ποια θα είναι αυτά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συζητήσεις για την πρώτη φάση άρσης των μέτρων έχει στο επίκεντρο τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία. 

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, τόνισε ότι εάν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε θα αρχίσει η άρση κάποιων περιορισμών «πολύ σταδιακά αλλά και πολύ συνετά».

Πηγή: skai.gr