Κορωνοϊός: Επιτάξεις, πίεση στο ΕΣΥ και εμβολιασμοί - Τι συζήτησε η επιτροπή των ειδικών

Τρόποι για την ενίσχυση των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού και ειδικά στους πολίτες άνω των 60 ετών, συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την πανδημία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα των στοχευμένων ενημερώσεων και δράσεων σε χώρους που συγκεντρώνονται ηλικιωμένοι όπως είναι τα ΚΑΠΗ. 

Μάλιστα, η Επιτροπή φέρεται να εισηγήθηκε το κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στην εργασία για το Δημόσιο. 

Κλείστηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες 192.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς τις τελευταίες δυο εβδομάδες κλείστηκαν 192 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης. 

«Περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και κοντά 6,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης στο Action 24.

«Μαύρη» μέρα η Τρίτη με πάνω από 8.000 κρούσματα και 80 νεκρούς 

Άλλη μια μαύρη μέρα για τη χώρα μας ήταν η Δευτέρα καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8.129 κρούσματα με τη θετικότητα να διαμορφώνεται στο 1,23% και τους θανάτους να φτάνουν για μια ακόμη μέρα τους 80.

Στην Αττική καταγράφηκε ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας με 2.025 νέες διαγνώσεις, ενώ 1.345 θετικά δείγματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Τρομερή πίεση στο ΕΣΥ

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία με τους γιατρούς να περιγράφουν τις εφιαλτικές εφημερίες χωρίς προσωπικό και κλίνες ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Οι διαδικασίες για την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, αφού μόλις 40 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να ενισχύσουν το δημόσιο Σύστημα Υγείας. 

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες ενόψει των εορτών

Για τα ανησυχητικά δεδομένα της πανδημίας αναμένεται να απευθυνθεί στους πολίτες ο ίδιος  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη με τηλεοπτικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στην ανάγκη να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα απευθύνει ειδική έκκληση στους ήδη εμβολιασμένους πολίτες να μην διστάσουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Πηγή: skai.gr