Κορωνοϊός: Δυο μαρτυρίες στον ΣΚΑΪ από ανθρώπους με επιπλοκές στον εμβολιασμό

Δυο μαρτυρίες στον ΣΚΑΪ κατέθεσαν η Ιωάννα Αλυσανδράτου και ο Αλέξανδρος Μεταξάκης για τις επιπλοκές που αντιμετώπισαν από τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, παρόλα αυτά, και οι δύο επισήμαναν τη σημασία των εμβολίων και την ιδιαιτερότητα των περιπτώσεών τους. 

Όπως τόνισε η Ιωάννα Αλυσανδράτου «με το δεύτερο εμβολιασμό έπαθα περικαρδίτιδα. Είμαι και πρόεδρος του συλλόγου ασθενών με πνευμονική υπέρταση, και διεκδικήσαμε τον έγκαιρο εμβολιασμό μας, καθώς ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Με Pfizer έκανα εμβόλιο βάσει πρωτοκόλλου για τις ευπαθείς ομάδες».

Στον πρώτο εμβολιασμό, τόνισε η κ. Αλυσανδράτου, δεν είχα κανένα σύμπτωμα μόνο τον κλασικό πόνο στο χέρι στη δεύτερη δόση στις 24 ώρες ξεκίνησε ένας έντονος πόνος στο στέρνο που με ανησύχησε. Ήταν πόνος εμφράγματος, πολύ έντονος πόνος. «Έχει να κάνει με το ξεκίνημα της περισυλλογής του υγρού όπως εξηγήσανε οι γιατροί του Ωνασείου και μετά υποχώρησε. Δεν χρειάστηκα να νοσηλευτώ, υπήρχε πόνος μόνο κατά την εισπνοή και την εκπνοή έγιναν εξετάσεις πήρα πρωτόκολλο θεραπείας και πήγα σπίτι μου».


Όπως ανέφερε, «χθες με τον έλεγχο που έκανα στο Ωνάσειο, το περικαρδικό υγρό συνεχίζει να υπάρχει, είναι ξεκάθαρα επιπλοκή από το εμβόλιο. Παίρνω αγωγή και θα επανεξεταστώ την Τετάρτη». 

«Ο εμβολιασμός ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, είναι δεδομένο ότι είναι όχι απλά χρήσιμος, αλλά αναγκαίος» υπογράμμισε πάντως η κ. Αλυσανδράτου. 

Από πλευράς του, ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης δήλωσε ότι είχε πάθει διπλή θρόμβωση με το εμβόλιο της AstraZeneca πρώτα στο πόδι και μετά στην καρωτίδα. Έκανα χειρουργείο στις 10 Μαΐου και μετά την επέμβαση εμφανίστηκε δεύτερη θρόμβωση στην καρωτίδα. Ζορίστηκα πολύ. Είχα φοβηθεί, υπήρχε αφόρητος ο πόνος. Ούτε παυσίπονα με έπιασαν. Κατά τη διακομιδή μου από Ιεράπετρα μέχρι Ηράκλειο μού είχε χορηγηθεί και μορφίνη και δεν κατάλαβα τίποτα… Πονούσα σα να μην μου είχαν χορηγήσει μορφίνη». 

Ο κ. Μεταξάκης εξήγησε ότι «στην αρχή ένιωσα κάψιμο πίσω στη γάμπα μου θεώρησα ότι ήταν κάποιο τράβηγμα, μέσα σε 3 με 4 λεπτά δεν μπορούσα να νιώσω το πόδι μου καν». Φαρμακοποιός που τον εξέτασε είπε στον κ. Μεταξάκη ότι μάλλον πρόκειται περί θρόμβωσης. Στην καρωτίδα βρέθηκε η θρόμβωση από τον καθηγητή αγγειοχειρουργικής κ. Κοντοπόδη (ΠΑΓΝΗ), ο οποίος τη βρήκε απλά ψηλαφίζοντας. 

«Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πριν εμβολιαστώ θα το σκεφτόμουν ίσως πιο ώριμα αν γνώριζα την εξέλιξη» ανέφερε, πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που συνέβη σε μένα, δε σημαίνει ότι θα συμβεί στον καθένα». 

Πηγή: skai.gr