Κορωνοϊός – Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία

Aνήσυχοι για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δηλώνουν οι επτά στους 10 Έλληνες σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Οκτωβρίου της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη. 

Το ποσοστό 70% των ανησυχούντων για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά το 78% του Απριλίου στην έξαρση του πρώτου κύματος. 


Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση

Πάνω από τους οχτώ στους 10 ηλικιωμένους πολίτες δηλώνουν αρκετά έως πολύ ανήσυχοι από την επιδημία του COVID-19. Πάντως, στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων όλων των ηλικιακών κατηγοριών θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε. 


Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας το 70% συνολικά των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%) ή αρκετά (28%) έναντι 66% συνολικά στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου. Το 14% απαντά μέτρια (έναντι 17% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 9% συνολικά απαντά λίγο (4% - σταθερό), ή ελάχιστα ή καθόλου (5% έναντι 7%) και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 6%).

Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε, το 36% εκτιμά πως είναι λογικά/ό,τι πρέπει, ενώ το 32% που πιστεύει ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα. 11% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.


Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 60% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 12% μέτρια, το 14% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 14% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 30 με 44 ετών το 59% των ερωτώμενων δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 20% μέτρια, το 12% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 45 με 59 ετών το 76% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 13% μέτρια, το 8% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 60 ετών και άνω το 83% των πολιτών δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 9% μέτρια, το 4% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Πηγή: skai.gr