Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι μολύνσεις σε παιδιά - 805 ανήλικοι στα 2.919 νέα κρούσματα

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά από μηδέν έως 17 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, 805 ανήλικοι από μηδέν έως 17 ετών είναι μεταξύ των 2.919 νέων μολύνσεων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 27,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες το ποσοστό των ανηλίκων μεταξύ των νέων κρουσμάτων κυμαινόταν από 21% έως 24%.

Τζανάκης: 300 με 500 παιδιά θα χρειαστεί να νοσηλευτούν  

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης προειδοποίησε ότι προοδευτικά θα χρειαστεί να νοσηλευτούν τουλάχιστον 300 με 500 παιδιά μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εκτίμησε ότι θα έρθουν σε επαφή με τον ιό τουλάχιστον το 20% με 25% των παιδιών ηλικίας έως 15 ετών. Η συντριπτική τους πλειονότητα θα περάσει τον ιό είτε με λίγα, είτε με καθόλου συμπτώματα ενώ το 1% με 2% θα νοσήσει σοβαρά.

Κεραμέως προς τους γονείς: Εμβολιάστε τα παιδιά σας

Έκκληση στους γονείς με παιδιά 12 ετών και άνω να τα εμβολιάσουν, απηύθυνε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι εάν η ίδια είχε παιδιά στην ηλικία αυτή, θα έτρεχε να τα εμβολιάσει.

«Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr