Υπουργείο Παιδείας: Ανοικτά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο 9/6

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο 9/6 όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Υπουργείο, σε σχετική ανακοίνωση τονίζει πως σκοπός είναι αποφυγή σύγχυσης που μπορεί να προκύψει έπειτα από σχετικές αναρτήσεις ιστοσελίδων που έκαναν λόγο για το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Συνέλευση των προέδρων  των ΕΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΔΟΕ αποφάσισαν, 24ωρη απεργία για την Τρίτη 9 Ιουνίου και ταυτόχρονα συλλαλητήριο στα Προπύλαια  και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι.

Όσον αφορά την τέλεση των μαθημάτων, αυτή θα εξαρτηθεί από το εάν εκάστοτε εκπαιδευτικός επιλέξει να απεργήσει.

Επίσης, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση της ρύθμισης για τη μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. Μάλιστα, σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».

Πηγή: skai.gr