Κορωνοϊός: Ανοίγουν ξανά τα σχολεία - Υποχρεωτικές οι μάσκες σε ΜΜΜ και κλειστούς χώρους

Στην επαναλειτουργία των σχολίων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, αναφέρθηκε ο κ. Τσιόδρας στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.  

Ο κ. Τσιόδρας είπε πως η επανέναρξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα γίνει σταδιακά με συνεκτίμηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Αναφορικά με την χρήση της μάσκας, ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση ή υποχρεωτική χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, κουρεία, κλπ ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο για όλους τους εισερχόμενους αλλά και τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού», είπε ο κ. Τσιόδρας και σημείωσε:

«Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική».

«Εξακολουθούμε να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις» επεσήμανε ο κ. Τσίοδρας

Πηγή: skai.gr