Κορωνοϊός: 24χρονη ήξερε ότι νοσεί και ταξίδεψε για Σαντορίνη- Τι λέει η μητέρα της (vid)

Γνώριζε πως ήταν θετική στον κορωνοϊό κι όμως ταξίδεψε με το πλοίο για Σαντορίνη.

Πρόκειται για μια 24χρονη νεφροπαθή από τη Θεσσαλονίκη, που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τρείς φορές την εβδομάδα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και είχε μάλιστα προγραμματίσει να κάνει σήμερα αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο του νησιού. 

Η μητέρα της 24χρονης καταγγέλλει στον Σκαϊ ότι δεν δόθηκε οδηγία στην κόρη της να επισκεφτεί το νοσοκομείο αναφοράς. 

«Το παιδί ταξίδευσε, ναι εις γνώση του, στην πορεία όταν ήταν στο τρένο ειδοποιήθηκε από το Ιπποκράτειο ότι είναι θετική αλλά μέχρι εκεί.  Δεν ενημερώθηκε το παιδί όταν κατέβει στην Αθήνα, να πάει στο Αττικό» αναφέρει η μητέρα και προσθέτει «Εντάξει ήταν λάθος του παιδιού, δεν θέλω να το δικαιολογήσω, θα υποστεί τις συνέπειες, όμως να πουν τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν».
 
Η 24χρονη είχε ενημερώσει την Δευτέρα το Ιπποκράτειο  ότι είχε σκοπό να ταξιδέψει και υποβλήθηκε την Τρίτη σε τεστ για covid 19. 

Ενημερώθηκε την Τετάρτη από την πολιτική προστασία ενώ ταξίδευε με τρένο προς την Αθήνα ότι το τεστ βγήκε θετικό, συνέχισε όμως το προγραμματισμένο ταξίδι της, έφτασε στον Πειραιά και επιβιβάστηκε στο πλοίο για Σαντορίνη.

«Το παιδί είχε κανονίσει, είχε μιλήσει με το νοσοκομείο της Θήρας για να κάνει την αιμοκάθαρση εκεί και μετά έγινε όλο το μπέρδεμα» δηλώνει η μητέρα.

Όταν το νοσοκομείο Σαντορίνης αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα βρίσκεται στο καράβι ενημέρωσε την πολιτική προστασία και  στη συνέχεια κινητοποιήθηκε το λιμενικό και το  πλήρωμα του πλοίου που απομόνωσε την γυναίκα στην καμπίνα της. 

Δεν της επετράπη να αποβιβαστεί στο νησί, επέστρεψε με το πλοίο στον Πειραιά όπου την περίμενε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σε συνεννόηση με το υπουργείο υγείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νίκαιας για να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. 

«Στην κόρη μου χθες δεν έκαναν δεύτερο τεστ. Πότε θα το κάνει; Γιατί δεν έκανε χθες που ήταν στον Πειραιά και περίμενε γιατρός της Πολιτικής Προστασίας. Και καλά εκεί δεν έκανε στο νοσοκομείο που το πήγαν το παιδί γιατί δεν του έκαναν. Αν το δεύτερο τεστ βγει αρνητικό εγώ που θα ρίξω ευθύνες;» διερωτάται η μητέρα.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ενώ σε καραντίνα έχει μπει ο φίλος της 24χρονης, που ταξίδευε μαζί της για Σαντορίνη.
 

Πηγή: skai.gr