Κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Συνολικά 331 κρούσματα

Συνολικά νέα 103 κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 49 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και 54 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα αλλά τα στοιχεία εστάλησαν τώρα λόγω του φόρτου εργασίας στο ιατρικό σύστημα. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας έφτασε τα 331.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας από τα 103 νέα κρούσματα τα 44 κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση, δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και γνωστή επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα. Μέχρι στιγμής 51 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και παίρνουν όλοι αντιική θεραπεία. 

Συνολικά 10 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό και έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και ελεγχθεί 4.000 δείγματα για πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για επιτήρηση της υγείας και κατά το δυνατόν περιορισμό των επαφών όποιου επιστρέφει από το εξωτερικό. Ο κύριος τρόπος μετάδοσης εξακολουθεί να είναι μέσω αεροσταγονιδίων και όχι αερογενής όπως ακούστηκε χθες. 


 

Πηγή: skai.gr