Κλείσιμο

Κοντοζαμάνης: Όσοι υγειονομικοί βγουν σε αναστολή θα πρέπει να επιστρέψουν τις προπληρωμές

Όσοι υγειονομικοί τεθούν σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού, θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που αντιστοιχούν στις ημέρες της αναστολής εργασίας, ως αχρεωστητως καταβληθέντα , διευκρίνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης

Συγκεκριμένα, ο κος Κοντοζαμάνης ανέφερε πως οι υγειονομικοί προπληρώνονται το δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, στα τέλη του Αυγούστου,  ωστόσο όσοι εξ αυτών τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα χρειαστεί να επιστρέψουν τα ποσά αυτά ως αχρεωστητως καταβληθέντα όπως και ορίζει ο νόμος.

Επίσης, δήλωσε πως αυξάνεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών και πως έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά της κυβέρνησης για εμβολιασμό.

«Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί εώς την 1η πρώτη Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε

Αναφορικά με το σχέδιο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά και την 1η Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε πως υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού για συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένες συμβάσεις. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και νομοθετική πρωτοβουλία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού, βάσει του οποίου οι συμβάσεις θα συνάπτονται απευθείας.

Πηγή: skai.gr