Κοντογεώργης στον ΣΚΑΪ για Κιβωτό του Κόσμου: Να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας της δομής

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση το κράτος και η Πολιτεία θα ασκήσει και τον εποπτικό του ρόλο.

«Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργία της δομής προς όφελος των παιδιών, και παράλληλα να ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης. Σημειώνεται ότι για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, και σε λίγο αναμένονται ανακοινώσεις. 

Ο κ. Κοντογεώργης πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση το κράτος και η Πολιτεία θα ασκήσει και τον εποπτικό του ρόλο.

«Αν ισχύουν οι καταγγελίες μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυσες συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου.

Για σοκαριστική υπόθεση  έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, στον απόηχο της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Διευκρίνισε ότι η Αρχιεπισκοπή δεν είχε καμία σχέση με την Κιβωτό. 

Ένταση στην Κιβωτό του Κόσμου

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κτίριο της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, με έναν άνδρα να φωνάζει και να προκαλεί φθορές στο χώρο. Το συγκεκριμένο άτομο έσπασε την πόρτα, και πέταξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τους έχουν πάρει τα παιδιά». 

Δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος των Σύρων Ελλάδος, ο οποίος προσήλθε στο κτήριο μαζί με μια οικογένεια Σύρων οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η δομή τούς έχει πάρει τέσσερα παιδιά, από δύο σε δύο διαφορετικές δομές. 

Υπήρχαν πολλά επεισόδια σε βάρος των παιδιών ανέφεραν. Κατήγγειλαν δε, ότι έκλειναν τα παιδιά σε κλουβί για πουλιά για μέρες χωρίς να τους δίνουν τροφή. 

Όπως είπε ο κ. Κονιδάρης, αν ευσταθούν οι καταγγελίες οι οποίες αφορούν τον Πατέρα Αντώνιο, τότε θα αποδοθεί  Δικαιοσύνη. 

Πηγή: skai.gr