Κόλαφος για τον αντιεμβολιαστή δικηγόρο η Εισαγγελία

Της Ιωάννας Μάνδρου

Ως εξαιρετικά επικίνδυνη περιγράφει τη δράση του γνωστού αρνητή δικηγόρου, που κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο εισαγγελέας εφετών που χειρίστηκε την προσφυγή του, σημειώνοντας με έμφαση, ότι η αντιεμβολιαστική του προπαγάνδα συνιστά άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των πολιτών και τη δημόσια υγεία.

Ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος που έδωσε εξηγήσεις και για τον θάνατο 54χρονης στον Ευαγγελισμό, την οποία προέτρεψε μετά φορτικότητας να αρνηθεί τη διασωλήνωση και κατέληξε, είχε κάνει προσφυγή ζητώντας να μην δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου για διασπορά ψευδών ειδήσεων για όσα ισχυρίζεται, ότι κορωνοϊός δεν υπάρχει και ότι τα μέτρα της πανδημίας στοχεύουν στην εξόντωση των πολιτών. 

Η προσφυγή του απορρίφθηκε, και ο εισαγγελέας Γιώργος Οικονόμου σημειώνει στην πρόταση του μεταξύ άλλων: «... Η αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου παρουσιάζεται εξαιρετικά επικίνδυνη, διότι εν μέσω πανδημίας  διαθέτει και διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις, ικανές να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες και φόβο στους πολίτες και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους  στην δημόσια υγεία. Και το κυριότερο. Τα γεγονότα τα οποία παραθέτει μέσω του διαδικτύου είναι προφανώς αναληθή, χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους ιατρούς και τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της υγείας τους ακόμη και τη ζωή τους, ενώ εκφέρει και ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του Covid προτρέποντας με ευθύ τρόπο τους πολίτες να μην εμβολιάζονται, διότι με τις υποτιθέμενες παρενέργειες τους οδηγεί στο θάνατο. Όλα τα παραπάνω στις κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις πέραν του ότι είναι αναληθή και αβάσιμα, εμφανίζουν και τον κίνδυνο εάν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού να έχουμε γενικευμένη εξάπλωση του ιού...».

Ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος ελέγχεται δικαστικά - και έδωσε ήδη εξηγήσεις- για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με τον θάνατο 54χρονης στον Ευαγγελισμό που κατέληξε όταν αρνήθηκε την διασωλήνωση με την προτροπή του ιδίου και του συζύγου της που επίσης έχει κληθεί σε εξηγήσεις.