Κοκκινοπούλου για Σερβετάλη: Ο καλοπληρωμένος συνάδελφος άφησε άνεργους τόσους ανθρώπους

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να εγκαταλείψει τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», στην οποία πρωταγωνιστούσε, γιατί όπως όπως ανέφερε δεν μπορεί να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους και είναι κατά των… διαχωρισμών. 

Δριμεία κριτική του άσκησε με ανάρτησή της στο facebook, η Φαίη Κοκκινοπούλου, σημειώνοντας ότι ήταν ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους και ότι παρά την αντιπρόταση που του έγινε από την απραγωγή, αρνήθηκε να συνεχίσει αφήνοντας τους συναδέλφους του άνεργους. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε, προφανώς δηκτικά- και «καλοπληρωμένο συνάδερφο». 

Αναλυτικά η ανάρτησή της: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.  Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν!  Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. 
Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε». 

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας δηλώνοντας σοκαρισμένος από την παραίτηση Σερβετάλη και χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι «ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δε σκέφτεται ότι οι άλλοι άνρθωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. 

«Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δηκτική ήταν και η ανάρτηση του Αντώνη Καφετζόπουλου, οποίος έκανε στο Facebook το εξής σχόλιο: «Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται».

Πηγή: skai.gr