Κλειστή η Λίμνη Βουλαγμένης στις 24-25/8 μετά τον εντοπισμό ασυμπτωματικού κρούσματος

Κλειστή θα παραμείνει στις 24 και 25 Αυγούστου η Λίμνη Βουλιαγμένης προκειμένου να προχωρήσει σε απολύμανση των εγκαταστάσεων για προληπτικούς λόγους μετά τον εντοπισμό ενός ασυμπτωματικού κρούσματος σε συνεργαζόμενη εταιρεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και των επισκεπτών της, η Λίμνη Βουλιαγμένης θα παραμείνει κλειστή στις 24 και 25 Αυγούστου 2020, καθώς πραγματοποιείται απολύμανση στις εγκαταστάσεις για προληπτικούς λόγους. Η εταιρεία "Ιαματικά Λουτρά Βουλιαγμένης Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε." αποφάσισε την εντατική απολύμανση των εγκαταστάσεων τόσο λόγω της αυξανομένης τάσης του αριθμού των κρουσμάτων που εμφανίζονται στην Αττική όσο και μετά τον εντοπισμό ενός ασυμπτωματικού κρούσματος σε συνεργαζόμενη εταιρεία"

Προσθέτει δε ότι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η υπεύθυνη στάση απέναντι στην πανδημία αποτελεί μοναδική προτεραιότητα για την εταιρεία διαχείρισης της Λίμνης Βουλιαγμένης. «Για τον λόγο αυτό, από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας της, η εταιρεία πραγματοποιεί συνεχείς απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων (τουαλέτες, αποδυτήρια, ντους, ερμάρια φύλαξης, κουπαστές) αλλά και του συνόλου της επίπλωσης που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες. Από τις 15 Μαΐου 2020 η Λίμνη Βουλιαγμένης έχει προχωρήσει στη μείωση κατά 65% της δυναμικότητάς της ενώ σε όλο τον χώρο έχουν τοποθετηθεί 20 σταθμοί αντισηψίας», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθυμίζει ότι όλοι οι επισκέπτες της Λίμνης είναι υποχρεωμένοι σε θερμομέτρηση και συμπλήρωση δελτίου εισόδου, παραχωρώντας το δικαίωμα στις αρμόδιες αρχές για επικοινωνία σε περίπτωση ανάγκης.

«Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης η Λίμνη Βουλιαγμένης λειτουργεί με αυστηρά μέτρα προστασίας και βάσει της πιστοποίησής της με το Σχήμα “Covid Shield”. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη πιστοποίηση που ανέπτυξε και επιβλέπει η παγκοσμίου κύρους εταιρεία TÜV AUSTRIA Hellas, βάσει της οποίας διασφαλίζεται ότι τηρούνται όλα τα μέτρα που επιβάλλονται για την πρόνοια πρόληψης ενάντια στον COVID-19. Η Λίμνη θα ανοίξει ξανά τις πύλες της στους επισκέπτες στις 26 Αυγούστου στις 08.00 το πρωί, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να απολαύσουν με ασφάλεια το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της και τον ιαματικό χαρακτήρα του νερού».

Πηγή: skai.gr