Κιβωτός του Κόσμου: Ψάχνουν τον «φαντομά» που άδειασε την τραπεζική θυρίδα - Ξεψαχνίζουν τα ακίνητα

Όλα τα στοιχεία συγκεντρώνονται στο στρατηγείο του 13ου ορόφου στη ΓΑΔΑ - Έλεγχος στα σπίτια σε Αθήνα και Ραφήνα, ακολουθεί τρίτος έλεγχος στη Βραυρώνα - Ένας ακόμα μάρτυρας επιβεβαίωσε την κακοποιητική συμπεριφορά στις δομές

Του Μάκη Συνοδινού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση του «Κιβωτού του κόσμου» ενώ μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να απαντηθούν πολλά ερωτηματικά των Αρχών για τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης.

Στον 13οροφο της ΓΑΔΑ έχει στηθεί το «στρατηγείο» της ΕΛΑΣ όπου εκεί συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους που πραγματοποιεί η οικονομική αστυνομία τα τελευταία 24αωρα αλλά και τα οικονομικά στοιχεία που αναμένονται να αποσταλούν εντός των επόμενων ημερών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το μυστήριο με τον άνθρωπο «Φαντομά» που κάτω από άκρα μυστικότητα μετέβη πριν λίγες ημέρες σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και «άδειασε» τραπεζική θυρίδα λύθηκε, καθώς τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι Αρχές δείχνουν πως ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν άλλος από την πρεσβύτερα.

Ωστόσο μυστήριο παραμένει για το τι αφαιρέθηκε μέσα από την θυρίδα και αν πρόκειται για κάποιο αστρονομικό χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το περιστατικό αυτό με την θυρίδα, είναι που «έτρεξε» τις εξελίξεις και μετά τις εφόδους της οικονομικής αστυνομικές σε δομές της οργάνωσης, σειρά πήραν τα οικήματα που φέρεται πως ανήκουν τόσο στον πατέρα Αντώνιο όσο και στην πρεσβύτερα.

Σήμερα στο μικροσκόπιο των αρχών βρέθηκαν δυο ακίνητα στην Αθήνα και την Ραφήνα οπου κλιμάκια της οικονομικής αστυνομιας πραγματοποίησαν ελέγχους ενώ ένα τρίτο στην Βραυρώνα αναμένεται να ελεγχθεί τις επόμενες ώρες.

Και ενώ οι εξελίξεις στην υπόθεση της κιβωτού έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, χθες δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας αλλά και οι προσωπικοί λογαριασμοί των γονιών του ιδρυτή της ΜΚΟ που κατέχουν σε τράπεζες της Ελλάδος μετά από εντολή του επικεφαλή της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Στο δικαστικό επίπεδο ένας ακόμη μάρτυρας πέρασε κάτω από άκρα μυστικότητα το κατώφλι των δυο εισαγγελέων ανηλίκων που έχουν αναλάβει τις έρευνες των καταγγελιών ενώ ασφαλής πληροφορίες αναφέρουν πως ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τα περί κακοποιητικών συμπεριφορών από παιδαγωγούς της ΜΚΟ.

Πηγή: skai.gr