Ντόμινο αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου: Τα εκατομμύρια από δωρεές και η χλιδάτη ζωή των στελεχών στο στόχαστρο της έρευνας

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου - Ιδιαίτερη βαρύτητα σε κατάθεση πρώην εργαζομένου, από την οποία φέρεται να προκύπτει μία ακόμη σεξουαλική κακοποίηση - Έχουν καταθέσει ήδη 12 άτομα

Του Μάκη Συνοδινού

Συνεχίζεται το ντόμινο αποκαλύψεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του κόσμου». Οι έλεγχοι των αρμόδιων Αρχών στα οικονομικά της ΜΚΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γινόταν «πάρτι εκατομμυρίων» με τα χρήματα των δωρεών και τον χορηγιών από τη μια, και οι μαρτυρίες γονέων που καθημερινά καταγγέλουν τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασαν τα παιδιά τους στις δομές της Κιβωτού από την άλλη, έχουν ανοίξει τον «Ασκό του Αιόλου» για την οργάνωση.

Μετά τα κεντρικά γραφεία της Κιβωτού στην Αθήνα, στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας βρέθηκε η δομή της ΜΚΟ στη Χίο. Κλιμάκιο της υπηρεσίας πραγματοποίησε ελέγχους το πρωί της Πέμπτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά έγγραφα που αφορούν τα οικονομικά της οργάνωσης, μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση.

Στο μικροσκόπιο η διαδρομή των εκατομμυρίων

Η διαδρομή των εκατομμυρίων ευρώ που έμπαιναν στα ταμία της «Κιβωτού του Κόσμου» και διαχειρίζονταν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, καθώς και οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την χλιδάτη ζωή των μεγαλοστελεχών της, έχουν μπει στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας, αλλά και της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα με τις αρμόδιες υπηρεσίες που κάνουν κυριολεκτικά «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της «Κιβωτού του κόσμου», με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται και ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων, μετά τις καταγγελίες από παιδιά και πρώην εργαζόμενους για όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΜΚΟ.

Δώδεκα καταθέσεις, νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Εχτές το κατώφλι των δύο εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση πέρασαν δύο ακόμη πρώην εργαζόμενοι-παιδαγωγοί, φτάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των καταθέσεων στις 12.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δωθεί από την εισαγγελία ανηλίκων στην κατάθεση ενός πρώην εργαζομένου σε δομή της ΜΚΟ, καθώς από την κατάθεση του φέρεται πως προκύπτει νέα σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Τις επόμενες ημέρες οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που λαμβάνουν καθημερινά καταθέσεις κάτω από άκρα μυστικότητα, αναμένεται να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους των παιδιών που έχουν φιλοξενηθεί σε δομές της ΜΚΟ και έχουν καταγγείλει στελέχη της Κιβωτού για κακοποίηση αλλά και όσων παιδιών υπάρξει -με βάση τις καταθέσεις που λαμβάνουν-, υποψία για κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος τους.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και ο ιδρυτής της οργάνωσης πατέρας Αντώνιος, μέσω συνεργατών του έκανε γνωστό πως είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να εμφανιστεί ενώπιον της, όποτε του ζητηθεί.

Πηγή: skai.gr