Κιβωτός του Κόσμου: 300.000 ευρώ σε μετρητά στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου - Έρευνα για «μαύρο» χρήμα στα κουτιά δωρεών

Από τον οικονομικό έλεγχο βρέθηκαν σε πάνω από τρεις διαφορετικούς ή κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας καταθέσεις επίσης περίπου 300.000 ευρώ - «Ψάχνουν»  το «μαύρο χρήμα» από τα μαγικά κουτιά της Κιβωτού

«Ζαλάδα» προκαλούν τα ποσά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για αυτή που έχει ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Στο διαμέρισμα που διέμεναν στον Κολωνό εντοπίστηκαν στο χρηματοκιβώτιο πάνω από 300.000 ευρώ σε μετρητά. Πρόκειται για χρήματα των οποίων η προέλευση αναμένεται να ελεγχθεί.

Επιπλέον, από τον οικονομικό έλεγχο βρέθηκαν σε πάνω από τρεις διαφορετικούς ή κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας καταθέσεις επίσης περίπου 300.000 ευρώ ενώ αναμένονται απαντήσεις από δύο ακόμη τράπεζες. Μάλιστα ενας από τους λογαριασμούς αυτούς φαίνεται να είναι της μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου και περιέχει καταθέσεις ύψους 120.000 ευρώ. Όπως προέκυψε, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος καθώς δεν υπήρχε ουδεμία ανάληψη την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Παράλληλα, σε τρεις από αυτούς τους λογαριασμούς υπάρχουν υποψίες και ενδείξεις για εισροές και εκροές μεγάλων χρηματικών ποσών με τις αρχές να «ξεσκονίζουν» τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών την τελευταία πενταετία όπου εμφανίζονται εισροές στην ΜΚΟ περίπου 410 εκατομμύρια ευρώ.

Από την έρευνα της Αρχής Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προκύπτει ακόμη ότι στις 22 Νοεμβρίου, η Σταματία Γεωργαντή ήταν εκείνη που πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας του Κολωνού όπου διατηρούσε θυρίδα και πήρε το περιεχόμενό της. Από την άρση του οικονομικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι η θυρίδα είναι πλέον κενή ενώ δεν είναι γνωστό ποιό ήταν το περιεχόμενο της θυρίδας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στους λογαριασμούς της Κιβωτού έχουν εντοπιστεί καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ενώ διαπιστώθηκε επίσης πως η Κιβωτός έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.

Ψάχνουν μαύρο χρήμα στα κουτιά δωρεών της Κιβωτού

Την ίδια στιγμή, έντονο προβληματισμό προκαλεί στην οικονομική Αστυνομία το «μαύρο χρήμα» από τα μαγικά κουτιά της Κιβωτού τα οποία ήταν τοποθετημένα σε κηδείες, μνημόσυνα, υπέρ αναπαύσεως, σε σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα. Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες για να εντοπίσουν πού πήγαιναν τα χρήματα αυτά και ποιος τα διαχειριζόταν. 

Προβληματισμένοι μεγάλοι δωρητές μετά τις αποκαλύψεις

Προβληματισμό προκαλούν ωστόσο σε μεγάλους δωρητές της Κιβωτού άλλα κι άλλων παρόμοιων δομών οι συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται στην επιφάνεια με αποτέλεσμα αρκετοί να το ξανασκέφτονται πριν προχωρήσουν σε κάποια δωρεά.

Τις τελευταίες ημέρες άνθρωποι που είχαν συμπεριλάβει στη διαθήκη τους τη Κιβωτό του Κόσμου ανακαλούν τις δωρεές και αλλάζουν το περιεχόμενο των διαθηκών τους.,Στα «χέρια» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες που διενήργησαν κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας τα προηγούμενα 24ωρα.

Όλο προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες που διενήργησαν κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας τα προηγούμενα 24ωρα βρίσκονται πλέον στα «χέρια» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη η οποία θα αξιολογήσει τα στοιχεία και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλέσει μάρτυρες για κατάθεση.

Πηγή: skai.gr