Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Πύργου

Με "λουκέτο" προειδοποιούν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών τεσσάρων μηνών.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου, που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τη Μεγάλη Πέμπτη, προχώρησαν την Πέμπτη στην πλήρη αναστολή της λειτουργίας του τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών (αντιμετωπίζονται μόνο τα περιστατικά εκείνα που κινδυνεύει άμεσα η ζωή του ασθενή) και των Εργαστηρίων (ακτινολογικού, μικροβιολογικού κτλ.).

Παράλληλα, το νοσοκομείο εκκενώνεται σταδιακά από τους νοσηλευόμενους ασθενείς, όταν ολοκληρώνεται η αποθεραπεία τους.

"Δε θα υποχωρήσουμε αν δεν μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα", δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου, Δημήτρης Κιντής, ο οποίος παράλληλα επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μείωση του συνολικού χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, από τις 60-70 ώρες την εβδομάδα που είναι σήμερα, στις 48 (οι ειδικευμένοι) και τις 58 ώρες (οι ειδικευόμενοι).

Σημειώνεται ότι σε κινητοποιήσεις προχωρούν για τους ίδιους λόγους και οι γιατροί των νοσοκομείων Τρίπολης, Σπάρτης, Πάτρας, Κεφαλονιάς, Χανίων, Άμφισσας, Ζακύνθου, Λαμίας και Κορίνθου.
Πηγή: Ορσαλία Φυτά