ΚΑΙΡΟΣ

Κινήσεις για την ενίσχυση των αγροτών

Τα περιθώρια που υπάρχουν κυρίως από εθνικούς πόρους, ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες, εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας μετά και την εντολή του πρωθυπουργού να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενίσχυσής τους.

Ο κ. Παπαθανασίου βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και το Μέγαρο Μαξίμου, για να δοθούν λύσεις που δεν θα παραβιάζουν το κοινοτικό δίκαιο.
Οι αγρότες συνεχίζουν για τρίτη συνεχή ημέρα τις κινητοποιήσεις τους παραμένοντας σε κομβικά σημεία των οδικών οδών της χώρας.

• •
Η εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης είναι κλειστή στα Τέμπη, στον κόμβο Νίκαιας, στις Μικροθήβες, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας και στη γέφυρα Αλαμάνας.

Την Πέμπτη, ο κ. Χατζηγάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών από την Κρήτη.

Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε την ενεργοποίηση του εθνικού συμβουλίου αγροτικής πολιτικής.

Την Τετάρτη, ο υπουργός δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας θα καθοριστούν τα ποσά που θα δοθούν ως ενίσχυση σε κρίσιμα αγροτικά προϊόντα.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα δοθούν δάνεια σε αγροτικές βιομηχανίες από τα 28 δισεκατομμύρια που δόθηκαν στις τράπεζες.Πηγή: skai.gr