Κίνημα της Πετσέτας: «Βροχή» οι καταγγελίες στις καταπατημένες παραλίες - Συλλήψεις και συνεχείς έλεγχοι

Υπό την πίεση των εξελίξεων το υπουργείο Οικονομίας έχει ξεκινήσει μπαράζ ελέγχων ανακαλώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, άδειες δεκάδων υπαλλήλων - Στη Μήλο έγιναν 4 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο - Στην Πάρο από τις αρχές Αυγούστου έχουν γίνει συνολικά 6 συλλήψεις.

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες σε παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Το «Κίνημα της Πετσέτας κλιμακώνει τις αντιδράσεις του και έχει κάνει την εμφάνισή του και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Όπως κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ η παραλία Αμμόλοφοι στη Νέα Πέραμο Καβάλας έχει γεμίσει από ομπρέλες και ξαπλώστρες χωρίς να υπάρχει σχεδόν καθόλου ελεύθερος χώρος. 
Σε παραλία της Ζακύνθου τουρίστας καταγγέλλει ότι τα ομπρελοκαθίσματα έχουν περικυκλώσει μια φωλιά χελώνας καρέτα καρέτα.

Στην Κάλυμνο επισκέπτρια καταγγέλλει ότι τα beach bar στο Μασούρι έχουν αποκόψει την πρόσβαση στη θάλασσα.

Στην παραλία του Αγίου Νικολάου στη Σύμη δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου όπως διαπιστώνει λουόμενη.

Υπό την πίεση των εξελίξεων το υπουργείο Οικονομίας έχει ξεκινήσει μπαράζ ελέγχων ανακαλώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, άδειες δεκάδων υπαλλήλων.

Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων

Με μεζούρες στα χέρια τα αρμόδια κλιμάκια μετρούν την απόσταση των ομπρελοκαθισμάτων από τη θάλασσα και τη συνολική επιφάνεια που καλύπτουν. Στην Πάρο από τις αρχές Αυγούστου έχουν γίνει συνολικά 6 συλλήψεις.

Στη Σάντα Μαρία οι λουόμενοι διαπιστώνουν ότι τα κρεβάτια έχουν απομακρυνθεί και ότι οι ξαπλώστρες είναι μεν λιγότερες, αλλά και πάλι πολλές
Στη Νάξο συνεχίστηκαν και σήμερα, Σάββατο οι έλεγχοι στον Άγιο Προκόπιο. Κάποιοι επιχειρηματίες πάντως είχαν απομακρύνει άρον άρον τις πλεονάζουσες ομπρέλες για να μην τους πιάσουν στα πράσα.

«Χθες, ξεκίνησαν στον Άγιο Γεώργιο, σήμερα ολοκλήρωσαν Άγιο Προκόπιο και αύριο θα συνεχίσουν Αγία Άννα, Πλάκα και μετά μικρή Βίγλα. Υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά όπου υπήρχε κάποια παραβατικότητα ως προς τις ομπρέλες, αλλά ήταν ανεπαίσθητα μικρή δηλαδή μιλάμε τώρα για 5-6 σετ παραπάνω» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου, Ευάγγελος Κατσαράς.

Στη Μήλο έγιναν 4 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο. Τα κλιμάκια των ελεγκτών έκαναν έλεγχο στην παραλία Παλαιοχωρίου, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν καταληφθεί χωρίς άδεια 3.000 τμ σε ζώνη αιγιαλού και εντός αρχαιολογικής ζώνης Β.

Στη Χίο βεβαιώθηκαν παραβάσεις στην παραλία του Ναγού, των Γλάρων, στον Καρφά, στον Μέγα Λιμνιώνα και στην παραλία της Αγίας Φωτεινής, όπου και εντοπίζονται οι μεγαλύτερες παρανομίες.

Στην Κρήτη και στην παραλία Φαλάσσαρνα κλιμάκια διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις. Στην περιοχή που είναι γεμάτη από ξαπλώστρες και ομπρέλες δεν έχει γίνει κανένα μισθωτήριο παραχώρησης αιγιαλού, αντ’ αυτού υπάρχουν μόνο τρεις άδειες για Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής.

Οι έλεγχοι επεκτείνονται και σε άλλα νησιά, όπως και στη Χαλκιδική και την Αττική.
 

Πηγή: skai.gr