Κικίλιας: Στην Ιερά Σύνοδο με τον Σωτήρη Τσιόδρα την Τρίτη - Πατριωτικό καθήκον ο εμβολιασμός

Όλοι αγαπάμε τη χώρα μας και θέλουμε να στηρίξουμε την οικονομία μας γι’ αυτό και πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε, ήταν το μήνυμα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως είναι πατριωτικό καθήκον για όλους ο εμβολιασμός.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας μέχρι το Σεπτέμβριο και να προφυλάξουμε την κοινωνία από ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι “πρέπει να υπάρχουν κανόνες υγείας για να κερδίσουμε την ελευθερία μας”.
Παράλληλα, προσέθεσε ότι το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα αυξημένα κρούσματα και πως θα συνεχίσουν να γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αν χρειαστεί να γίνουν αναθεωρήσεις, θα γίνονται.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού, ο υπουργός είπε ότι χθες το απόγευμα είχαν 40.000 νέα ραντεβού, γεγονός που σημαίνει ότι η κοινωνία αντιδρά θετικά και εμάς η δουλειά μας είναι συνθέτοντας και ενώνοντας να πείσουμε όσους περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούμε. Το 70% είναι εφικτός στόχος εάν προσθέσουμε και αυτούς που έχουν ήδη νοσήσει, είπε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, τόνισε: “Όλοι καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα, την επικινδυνότητα να αυξηθούν πάλι οι νοσηλείες. Πληρώσαμε φόρο αίματος με συμπατριώτες μας λόγω covid και ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν υπάρχει δικαιολογία, υπάρχει η εσωτερική δύναμη να προστατέψουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, το επαγγελματικό μας περιβάλλον. Δεν βοηθά να μιλάνε όλοι για όλα. Γι’ αυτό όλοι οι συνεργάτες με πολλή προσοχή και καθημερινή ενημέρωση του πρωθυπουργού έχουμε κάνει με διαφάνεια τη δουλειά μας. Η κοινωνία πρέπει να οδεύσει σε παραπάνω ελευθερίες, για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχουν κανόνες δημόσιας υγείας”.

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα εμβόλια που έρχονται και ελέγχονται, σημειώνοντας ότι είναι μια μακρά διαδικασία. “Ενθαρρύνουμε και την έρευνα και τις επενδύσεις και την τεχνολογία σχετικά με την παραγωγή των εμβολίων στην Ελλάδα”, είπε και προσέθεσε ότι αυτά που έχουν γίνει δύο χρόνια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην υγεία, δεν έχουν γίνει εδώ και 45 χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου, είπε ότι η κυβέρνηση έχει προβλέψει να δοθεί και η τρίτη δόση δωρεάν από το κράτος.

Αναφορικά με τις καταγγελίες που αφορούν ιερείς στην Κρήτη ότι αρνούνται τη Θεία Κοινωνία σε εμβολιασμένους, ο υπουργός είπε ότι την Τρίτη θα επισκεφθούν την Ιερά Σύνοδο μαζί με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα και θα μιλήσουμε με όλους τους ιεράρχες για να περάσει ένα πιο δυνατό μήνυμα και στις χαμηλές κλίμακες της ιεραρχίας.

Αναφερόμενος στα 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τα 81 που αναφέρθηκαν από κορωνοπάρτι στην Ίο, τόνισε πως ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 17,5 έτη, γεγονός που όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.
 

Πηγή: ertnews.gr