Κέρκυρα: Άλογο τουριστικής άμαξας ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

Το σοκαριστικό περιστατικό αναστάτωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου ζώου

Ένα δυσάρεστο περιστατικό προκάλεσε θλίψη συνέβη το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης  της, όταν άλογο από τουριστική άμαξα κατέρρευσε στην μέση του δρόμου όπου και ξεψύχησε.

Το σοκαριστικό περιστατικό αναστάτωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου ζώου. 

Σύμφωνα με το corfupress (το οποίο δημοσιεύει και αμοντάριστο βίντεο από το σημείο)  το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις δύο μετά το μεσημέρι μπροστά από τον Κινηματογράφο «Ορφέας». 

Κέρκυρα: Άλογο τουριστικής άμαξας ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

Ωστόσο, η οδηγία που έχει δοθεί στους αμαξηλάτες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, αναφέρει πως δεν επιτρέπεται να κινούνται οι άμαξες από τις 13:00 έως τις 17:00 τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού και, σε καμία περίπτωση, με θερμοκρασίες από 35 βαθμούς Κελσίου και πάνω στη διαδρομή των ζώων, τα οποία τις ώρες εκείνες θα πρέπει να αναπαύονται σε σκιερά και δροσερά μέρη.

Τα αίτια του θανάτου του αλόγου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα και θα πραγματοποιηθεί εξέταση από κτηνίατρο της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ο κτηνιατρικός έλεγχος που αναμένεται να διατάξει ο Εισαγγελέας μετά το πέρας της προανάκρισης που έχει ξεκινήσει η Αστυνομία, είναι αυτός που θα δείξει αν πρόκειται για θάνατο που προκλήθηκε από παθολογικά αίτια ή αν υπάρχει ευθύνη του ιδιοκτήτη λόγω της μεγάλης ζέστης που επικρατεί σήμερα στην πόλη.

Η είδηση του θανάτου του άτυχου ζώου κάνει το γύρο του διαδικτύου ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, corfupress

Πηγή: skai.gr