Κεραμέως: Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά - Ίσως γίνουν μαθήματα το Πάσχα

Για τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων από το κλείσιμο των σχολείων από αύριο, Τετάρτη, και για 14 ημέρες, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές».

Όπως είπε, αρχικά θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.

Αναφορικά με τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και τα οποία θα χάσουν περισσότερες ημέρες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ τόνισε ότι «εφ' όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».

Η υπουργός επανέλαβε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι, και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημείωσε ωστόσο, ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα για ό,τι αφορά στη λειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός ανέφερε ότι μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.

Για πανελλήνιες

«Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά με την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, θα αποφασιστεί εάν το μέτρο λήξει σε 14 μερες ή πάρει παράταση λόγω νέων δεδομένων» είπε αργότερα στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1,  η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία διευκρίνισε ότι «δεν θα επηρεαστεί το σχολικό έτος από το κλείσιμο το σχολείων»..
«Ο χρόνος των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την διάρκεια των έκτακτων μέτρων», τόνισε ακόμα η Κεραμέως και πρόσθεσε: «Μελετάμε την άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστούν και οι συναθροίσεις των μαθητών».
Και η υπουργός Παιδείας κατέληξε: «Υπάρχει πρωτοβουλία για την διευκόλυνση των εργαζόμενων γονιών. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και θα καλύψουμε την διδακτική ύλη».
Σχετικά με το θέμα για το εάν ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας είναι υπαρκτός δήλωσε πως «ό,τι έχει να κάνει με συμμετοχή σε θρησκευτική λατρεία όλων των θρησκευμάτων είναι καθαρά ατομικό θέμα του καθενός. Η πολιτεία έχει προσλάβει ειδικούς και οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι πως ένας από τους τρόπους μετάδοσης είναι και το σάλιο».
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ