Κλείσιμο

Κεραμέως στον ΣΚΑΪ 100,3: Από Σεπτέμβριο επεκτείνεται το ωράριο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά έως τις 17:30

Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, προκειμένου τα παιδιά να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, ανέφερε η κ.Κεραμέως, αλλά και δημιουργικές δράσεις με έμφαση στα εικαστικά και άλλες δραστηριότητες. Σε δεύτερο χρόνο το ωράριο θα επεκταθεί έως τις 18.00

Από το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε ισχύ η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως διευκρίνισε, αρχικά το μέτρο θα αφορά στο 50% των ολοήμερων σχολείων, δηλάδη περίπου 5.000 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί εως τις 5:30 το απόγευμα, με πρόβλεψη επέκτασης έως τις 6 στο μέλλον.

Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, προκειμένου τα παιδιά να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, ανέφερε η κ.Κεραμέως, αλλά και δημιουργικές δράσεις με έμφαση στα εικαστικά και άλλες δραστηριότητες.

Η υπουργός έκανε λόγο για «σημαντική δέσμη ρυθμίσεων», τονίζοντας ότι η εισαγωγή των μαθητών στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα είναι ελεύθερη, δηλαδή χωρίς οικονομικά ή αλλα κριτήρια για την οικογένεια του μαθητή.

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε το δημογραφικό βραδυφλεγή βόμβα, επισημαίνοντας ότι την τελευταία 5ετία έχουν μειωθεί κατά 16% οι εγγραφές μαθητών στην πρώτη δημοτικού.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα σε διάφορα επίπεδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως μέτρα για την υπογεννητικότητα αλλά και να προσελκύσουμε πάλι στην χώρα μας νέους ανθρώπους που έχουν φύγει στο εξωτερικό. 

Πηγή: skai.gr