Κεραμέως: Μπορεί να αρχίσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, για τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να καλυφθεί το έδαφος που χάθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού.  

Όταν ρωτήθηκε για το σενάριο αυτό, για έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα, η κ. Κεραμέως απάντησε στον ΑΝΤ1: «Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Έχουμε ζητήσει αναλυτικές εισηγήσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ύλη που θα πρέπει να έχει καλυφθεί, τα εφόδια που θα πρέπει να έχει αποκτήσει ένας μαθητής για να είναι ομαλή η μετάβασή του στην επόμενη τάξη».  

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι το βασικό σενάριο είναι η έναρξή τους εντός του Ιουνίου. «Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Είμαστε αισιόδοξοι ως προς αυτό το σενάριο», ανέφερε η κ. Κεραμέως.  

Όσο για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Μας συμβουλεύει μια επιτροπή εξαίρετων λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων», είπε η κ. Κεραμέως.  

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με κανόνες και προϋποθέσεις, για να προστατεύεται η υγεία των παιδιών, των οικογενειών τους, των ευπαθών ομάδων αλλά και όλης της κοινωνίας. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας προανήγγειλε ότι σήμερα θα τοποθετηθεί η επιτροπή για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να λειτουργήσουν τα σχολεία. 

Πηγή: skai.gr