Κεραμέως στη Γλασκώβη: Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής

Για το ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην εκδήλωση «Μαζί για το Αύριο: Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή - COP26, στη Γλασκώβη.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η κα Κεραμέως εστίασε στην "υιοθέτηση μιας νέας εκπαιδευτικής προσέγγισης μέσω της αναμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών της γενικής εκπαίδευσης, ώστε να εναρμονιστούν με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης". Πρόσθεσε πως ήδη στη χώρα μας έχουν επικαιροποιηθεί 166 προγράμματα σπουδών σε αυτήν την κατεύθυνση και επίσης αναφέρθηκε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα οποία στοχεύουν στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων, με έμφαση - ανάμεσα σε άλλα - στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικολογική συνείδηση, στην πρόληψη φυσικών καταστροφών.

   Η κ. Κεραμέως τόνισε τη σημασία των επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους εκπαιδευτικούς. Χαρακτηριστικά είπε, ότι «έχουμε χρέος να επιμορφώνουμε τους εκπαιδευτικούς, να τους προσφέρουμε νέα εργαλεία, να τους υποστηρίξουμε, οι εκπαιδευτικοί είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τη νέα αυτή εκπαιδευτική προσέγγιση». Περίπου 75.000 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ολοκληρώσει ή ξεκινήσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα για τη διδασκαλία των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ