Καύσωνας διαρκείας: Έως 44 βαθμούς το Σαββατοκύριακο - Η πρόγνωση για Δευτέρα, Τριτη

Παρατεταμένο κύμα καύσωνα που διαρκέσει έως και την Παρασκευή  6 Αυγούστου, πλήττει όλη τη χώρα,  με θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές θα αγγίξουν ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Οι δύο πιο θερμές ημέρες αναμένεται να είναι η Δευτέρα και η Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση των επόμενων ημερών από τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη.

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος. Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο, 3 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ στο νότιο ανατολικό αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά έως 42 με 43 και τοπικά έως 44 βαθμούς. Έως 40 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία στα νησιά εκτός από της Κυκλάδες όπου ο υδράργυρος θα δείξει έως 36 με 37 βαθμούς.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική με ανέμους εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 27 έως 41 με 42 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και η έντασή τους θα είναι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά έως 43 και τοπικά 44 βαθμούς .

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Βόρειοι άνεμοι τη Δευτέρα εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Την Τρίτη άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο και το νότιο ανατολικό Αιγαίο τοπικά μέχρι 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη τους 44 και πιθανόν τοπικά τους 45 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού και στο skaikairos.gr
 

Πηγή: skai.gr