Καβάλα: Συνελήφθη αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε μετανάστες

Ο αστυνομικός πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού - Σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Επεισόδιο σημειώθηκε χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την σύλληψη μη νόμιμων μεταναστών σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου στην Καβάλα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα τριάντα περίπου ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, αστυνομικός πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού, με συνέπεια τον τραυματισμό δύο μη νόμιμων μεταναστών στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά εννέα μη νόμιμοι μετανάστες συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Πηγή: skai.gr