Κατεχάκη: Ατελείωτες ουρές και ακραίος συνωστισμός στην Υπηρεσία Ασύλου

Ακραίος συνωστισμός και σήμερα το πρωί στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη, όπου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού για να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. 
Κάποιοι από το πλήθος φοράνε προστατευτική μάσκα, ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιβολή της τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τις 12 τα μεσάνυχτα βρίσκονται στο σημείο και κοιμούνται μητέρες με τα παιδάκια τους. Από τις 05:30 τα ξημερώματα βρίσκονταν στο σημείο περίπου 250 άτομα. Πολλοί από τους μετανάστες δεν γνωρίζουν ελληνικά, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.  Συνωστισμός στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρξε και την Τετάρτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. 

Την Τετάρτη, βλέποντας σε ζωντανή μετάδοση του ΣΚΑΪ την εικόνα από την υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: «Στην εικόνα που βλέπω μπορεί να κολλήσει και εκατό σήμερα ένας άνθρωπος».
Πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες ζουν μέσα σε δομές που σημαίνει ότι ο κίνδυνος να είναι κάποιος μολυσμένος είναι μεγαλύτερη. Σημείωσε ότι πρέπει να παρέμβει η πολιτεία άμεσα.
 

Πηγή: skai.gr