ΚΑΙΡΟΣ

Κατεπείγουσα έρευνα για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο - Σημειώθηκαν βανδαλισμοί

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελία της Αθήνας μετά από δημοσιεύματα του Τύπου για την κατάληψη του ΕΜΠ από διοικητικούς υπαλλήλους που εμποδίζει την λειτουργία του Ιδρύματος.

Η έρευνα ανατέθηκε σε αρμόδιο εισαγγελέα, με την εντολή να διερευνήσει - μεταξύ άλλων - και τη διάπραξη του αδικήματος της παράνομης βίας.

Σημειώνεται ότι το πρωί σημειώθηκαν βανδαλισμοί στο κτίριο του τομέα Γεωτεχνικών στην Σχολή των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Δραματική έκκληση τους διοικητικούς υπάλληλους να ανοίξουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απηύθυνε την Τετάρτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για «τραγική κατάσταση».

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τούς ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega ο υπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν έχω δυνατότητα για να ανοίξω τα πανεπιστήμια, δεν μού δίνει ο νόμος τέτοια δυνατότητα».

Για «σύγκρουση παλιάς – νέας Ελλάδας» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή γεγονότα όπως την κατάληψη του ΕΜΠ από διοικητικούς υπαλλήλους και τις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος με τις οποίες απειλεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Μιλώντας στον σταθμό μας για τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπάλληλων στο ΕΜΠ ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης ανέφερε ότι είναι κρίμα να συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή η κατάσταση σε μια κρίσιμη περίοδο, να απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια που είναι χώρος διακίνησης ιδεών από άτομα που έπρεπε να αγωνίζονται γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου