Καταθέσεις μαρτύρων-κλειδιά για ΧΑ: Έδερναν όποιον διαφωνούσε – στον πυρήνα Νίκαιας ο Ρουπακιάς

Σημαντικά στοιχεία αναφορικά με την ταυτότητα και τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά και τη σχέση του Γιώργου Ρουπακιά με την Τοπική Οργάνωση Νίκαιας αποκαλύπτουν οι καταθέσεις των δύο μαρτύρων-κλειδιά για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Όπως αναφέρει ο πρώτος μάρτυρας, μετά την πρώτη του επαφή με την οργάνωση, κατάλαβε πως «δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα, αλλά για μια οργάνωση που στοχεύει στη βία. Και όχι απλή βία, αλλά στο σημείο να αφαιρέσει ζωές αν θεωρεί ότι το θύμα ήταν αντίπαλός τους».

Όσον αφορά την κατήχηση των μελών στην ταυτότητα της οργάνωσης, «στη συγκέντρωση γινόταν πλύση εγκεφάλου από τα ανώτερα στελέχη ότι μόνο η Χρυσή Αυγή είναι η υγιής δύναμη του τόπου και όλοι οι άλλοι ήταν ‘προδότες, αλήτες, αδελφές’».

Εν τω μεταξύ, «όποιο μέλος τολμούσε να διαφωνήσει ή να εκφράσει παράπονο, δερνόταν ανηλεώς.

»Είναι εύκολο να ενταχθείς αλλά αδιανόητο να αποχωρήσεις», συμπληρώνει στην κατάθεσή του ο μάρτυρας-κλειδί.

Τέλος, όσον αφορά τις επιθέσεις κατά Ελλήνων και μεταναστών, αλλά και τη «ροή» των σχετικών εντολών εντός της ιεραρχίας της οργάνωσης, ο μάρτυρας καταθέτει πως «οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς και έλληνες ήταν προγραμματισμένες. Οι εντολές στέλνονταν με μηνύματα και πάντα στο τέλος υπήρχε η εντολή ‘διαγράψτε το μήνυμα’».

Επιπλέον, ο μάρτυρας αποκαλύπτει πως τα μέλη «φρόντιζαν να μην έχουν όπλα μέσα στην οργάνωση αλλά μόνο ρόπαλα και κανένα μαχαίρι».

Ο δεύτερος μάρτυρας είναι πρώην μέλους της ΤΟ Νίκαιας, και καταθέτει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς ανήκε στον κλειστό τοπικό πυρήνα της ΧΑ.

Παράλληλα, ο μάρτυρας κατονομάζει συγκεκριμένο αστυνομικό, ο οποίος ειδοποιούσε μέλη της οργάνωσης όποτε επίκειτο έλεγχος της Αστυνομίας στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης.

Τέλος, ο μάρτυρας αποκαλύπτει πως ο βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός είχε απευθείας συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο για όλα τα σημαντικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και για τις επιθέσεις.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ