Κλείσιμο

Καταγγελίες Φίλη για επαναπροωθήσεις Τούρκων στον Έβρο από μασκοφόρους

Για επαναπροωθήσεις τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο από μασκοφόρους, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική που στον πυρήνα της έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα.

Στην ερώτηση όμως γιατί ψήφισε τα μέτρα λιτότητας στη Βουλή απάντησε ότι ο ίδιος δεν είναι καμία βεντέτα αλλά μέλος μίας συλλογικότητας. «Τα λέω αυτά από την αγωνιά μου για τη συλλογική προσπάθεια».

Έχουμε ψηφίσει μέτρα που δεν ξέρουμε αν τα αντέχει η κοινωνία, είπε ο κ. Φίλης και στην ερώτηση αν θα ψηφίσει νέα μέτρα απάντησε ότι το θέμα δεν είναι αν θα τα ψηφίσει ο κ. Φίλης αλλά εάν τα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φίλης είπε ότι πρεσβεύει τον «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» και ήρθε η ώρα μετά από δύο χρόνια η κυβέρνηση να κάνει την κοινωνική στροφή.

Επετέθη εν νέου στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απλώς αναγκαστική για να υπάρξει κυβέρνηση.

Προσέθεσε ότι ο κυβερνητικός εταίρος δεν ξαναμίλησε για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων μετά την σφοδρή κριτική που του άσκησε ο ίδιος.
Πηγή: skai.gr